WEDSTRIJD FC Dynamic Houthalen - ZVC Leopoldsburg  7 - 6  (1-4)

DATUM 29-10-2010  19:45

DOELPUNTEN 1' 1-0 Holtappels, 5' 1-1 Wawrzak, 15' 1-2 Wawrzak 10m, 16' 1-3 Wawrzak 10m, 18' 1-4 Wawrzak, 22' 2-4 Holtappels, 23' 2-5 Wawrzak, 33' 3-5 Cosemans 10m, 34' 3-6 Wawrzak, 35' 4-6 Cosemans 10m, 36' 5-6 Holtappels, 38' 6-6 Porco 10m, 39' 7-6 Holtappels.

VERSLAG In de eerste helft begon Dynamic in een afwachtende houding en rekende op de counter wat in de eerste minuut al resulteerde in een doelpunt, 1-0 via een steal van Holtappels. Leopoldsburg neemt initiatief en Verheyen kan 2 keer na mekaar op goal schieten. In de 6de minuut wordt Leopoldsburg beloont door een goal van Wawrzak. In een goede eerste helft zien we redelijk wat kansen aan beide zijde, er zijn open kansen voor Bijloos (die onbegrijpelijk naast trapt) en Holtappels van Dynamic. Na 13 minuten heeft Dynamic al 5 fouten op de conto en dit zal gevolgen hebben in de eerste helft. Het gevolg is dat in de 15de en 16de minuut 10-meters worden benut door Wawrzak (1-2 en 1-3). Er zijn nog schoten van Van Den Eynde (2x) en Holtappels maar Conard staat schitterend te keepen.Op slag van rust een mooie passeerbeweging van Wawrzak tussen 2 tegenstanders en hij schuift laag de 1-4 ruststand binnen.

De tweede helft was een thriller van formaat (wat eigenlijk wel past tijdens Halloween). Dynamic Houthalen kreeg van trainer Wevers duidelijk de opdracht om hun kans te gaan en aan te vallen wat in de 2de minuut al resulteerde in een doelpunt van Holtappels, met behulp van Conard weliswaar (2-4). Dan was het wederom Wawrzak die via een mooie actie 2-5 maakt. Nu denkt men t’is gedaan….. , maar nu begon het pas. Conard redt nog een paar keer Leopoldsburg. Na 9’ minuten staan beide clubs op 5 fouten!!! Een 10-meter in de 10de minuut voor Wawrzak…naast, 12de minuut Cosemans… Conard redt, paar seconde daarna 10-meter Cosemans (3-5). In de minuut die volgde schoot Verheyen op goal maar Jeuris redde, maar Leopoldsburg kan toch scoren via een knal in de winkelhaak van Wawrzak (3-6). Op onverklaarbare reden verliest Leopoldsburg nu de pedalen en maakt veel onnodige fouten, niemand die rust kan brengen. 15de minuut 10-meter Cosemans(4-6) , 16de minuut Cosemans, redding Conard maar in de daaropvolgende fase wordt het toch 5-6 via Holtappels. Leopoldsburg blijft op de sukkel en moet weer een fout toestaan en de 10-meter wordt omgezet door Porco. De 7-6 voor Dynamic is van schitterend makelei wat samenspel betreft, doelpunt Holtappels. ZVC Leopoldsburg is niet meer bij machte om iets te forceren in de laatste minuten.

Beide ploegen hadden uitzicht op winst maar de ploeg met de meeste ervaring en maturiteit heeft gewonnen, maar niets is gezegd over het kampioenschap, die weg is nog lang. Misschien was de referee niet altijd correct maar als je 7 minuten voor tijd 3-6 voor staat moet je de wedstrijd dood maken en controleren, en geen fouten beginnen maken op’t middenveld. Wel een schitterende wedstrijd om naar te kijken.